Foto: Eldhs Fastighetsmäklare

Privatö till salu för 65 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Danmarks holme har varit bebodd sedan 1600-talet och rymmer tre hus och tre stugor. Nu är hela ön till salu med ett utropspris på 65 miljoner.

10 minuter från city i Stockholms inlopp ligger Danmarks holme. Det är en privatö mellan Nacka och Lidingö med flera byggnader som har en gemensam yta på 350 kvadratmeter. Hela ön ingår i tomten.

– Den är unik och egentligen ovärderlig. Vad den sedan säljs för är det någon som måste värdera. Den är så kaxig, säger fastighetsmäklaren Elisabeth Eldh.

En ö med historia

Ön har historia, men ingen vet riktigt hur den fick sitt namn. Enligt Eldhs fastighetsmäklare är den mest omskrivna förklaringen att den danska flottan med Kristian Tyrann i spetsen belägrade ön under 1520-talet när Gustav Vasa var kung. Sedan det slaget ska ön ha associerats med ”Dansken”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.