Rånarna slog personalen och flydde sedan i bil. Foto: TT

Rånare slog till mot galleria

Uppdaterad
Publicerad

Fyra maskerade och beväpnade rånare har slagit till mot en guldbutik Kista galleria i norra Stockholm.

Strax före halv elva på söndagsförmiddagen rånades en guldsmedbutik i Kista galleria av fyra maskerade och beväpnade personer.

– Exakt vad de var beväpnade med är oklart, men det ska ha varit vapenliknande föremål, säger Kia Samrell, presstalesman vid polisen region Stockholm.

– Det var fyra beväpnade killar i 20-30 årsåldern som rånade min butik och slog ner personalen. En var beväpnad med en pistol, två hade kofot och en annan, som höll vakt, hade ett större skjutvapen. Allt var över på mindre än en minut, säger butikens ägare, som vill vara anonym, till TT.

– Det finns initialt inga uppgifter om att någon skadats fysiskt, säger Kia Samrell.

Röklarm gick

Ungefär samtidigt med rånet kom uppgift om att gallerian rökfyllts och ett brandlarm utlöstes. Hela gallerian fick därför utrymmas.

– Vi kan inte med säkerhet säga att det finns ett samband mellan rånet och rökutvecklingen men eftersom det skedde precis i samband och en rökutveckling såklart försvårar arbetet på plats så är det inte alls omöjligt, säger Kia Samrell, presstalesman vid polisen region Stockholm.

Oklart vad de fick med sig

Efter rånet har de flytt i bil och eventuellt också med en moped. Polisen ska också ha hittat fotanglar i närheten. Men har inte lycakts gripa de misstänkta.

– Det var ett fullbordat rån så något har de fått med sig men i nuläget vet vi inte exakt vad, säger Kia Samrell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.