Tåg till Stockholm allt oftare försenade

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket ser det som enskilda händelser

Ett växelfel orsakade idag återigen kaos i tågtrafiken och under de senaste månaderna har luttrade pendlare fått stå ut med många förseningar.

Trafikverket kan inte få fram någon statistik på trasiga växlar just nu. Istället räknar punktligheten på ankommande tåg till Stockholm. Då ser man att punktligheten är 2,3 % sämre i mars än vad den var för genomsnittet under de senaste 12 månaderna. Men trots den senaste tidens förseningar så ser Trafikverket det som enskilda händelser.

– Vi ser inget som är systematik kopplat till de större bitarna som har varit, utan det är enskilda och olika händelser, säger Tony Persson på Trafikverket.

Morgonens tågkaos orsakade stora förseningar resten av dagen och trafiken var avstängd Stockholms Södra och Centralstationen, orsaken var ett växelfel.

På Flemingsbergs tågstation var väntetiden 25 minuter

-På sista tiden känner jag att man måste räkna i förväg så att man har lite marginal, säger resenären Erina Hoaska.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.