SD:s gruppledare i Stadshuset har inget förtroende för Rickard Wall.

SD – inget förtroende för Rickard Wall efter ”tjusiga tjejerna”

Uppdaterad
Publicerad

”SD saknar förtroende för Rickard Wall”, säger SD:s gruppledare i Stadshuset efter debatten om kvinnliga tiggare, och det finns sedan tidigare en intern utredning om honom för tidigare ”beteenden”.

I går kväll i Stockholms kommunfullmäktige sade SD-ledamoten Rickard Wall i en debatt om tiggeri att många kvinnliga tiggare var ”tjusiga tjejer” och borde kunna hitta en karl istället för att tigga. Uttalandet har blivit mycket uppmärksammat och mötte skarp kritik direkt i fullmäktigesalen. Och även SD:s gruppledare i Stadshuset, Dan Kareliusson är kritisk, säger han till SVT.

– Det var väl olämpligt sagt, jag förstår faktiskt inte riktigt vad han menar med det där, säger Dan Kareliusson.  

Tiggaruttalandet i stadshuset

Har du förtroende för honom?

– Nej, det har jag inte.

Vad innebär det?

– Ja, det är väldigt allvarligt för honom när hans gruppledaren inte har förtroende för honom längre, säger Dan Kareliusson.

Förtroendebristen gäller inte bara gårdagens debatt, det finns en pågående intern utredning om honom för tidigare beteenden, säger Kareliusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tiggaruttalandet i stadshuset

Mer i ämnet