Gita Nabavi Foto: Oscar Wettersten

Gita Nabavi (FI) tar över som gruppledare i Stockholms stadshus

Uppdaterad
Publicerad

Sissela Nordling Blanco (FI), partiledare och gruppledare i Stockholms stadshus, är sjukskriven på grund av utmattningssymptom, meddelar partiet idag

I ett pressmeddelande skriver Feministiskt Initiativ att Sissela Nordling Blanco är sjukskriven på grund av utmattningssymptom efter flera år av ideellt politiskt engagemang.

Under sjukskrivningen ersätter Gita Nabavi som partiledare och gruppledare i Stockholms stadshus.

– Jag ska fortsätta driva en feministisk och antirasistisk politik i stadshuset. Så tanken är att det inte alls ska märkas att jag tagit över, säger Gita Nabavi.

– Sissela har bedrivit två valkampanjer under 2014 och arbetat hårt med att etablera FI i Stockholm. Det har hon gjort utan pengar, utan resurser och utan personal och det är det som nu tagit ut sin rätt, säger Gita Nabavi, som också säger att Sissela Nordling Blanco efter omständigheterna mår bra.

För närvarande sträcker sig sjukskrivningen fram till den 2 augusti.

Gita Nabavi tillträder den 27 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.