”Situation Stockholm” firar 20 år

Uppdaterad
Publicerad

Mycket har förändrats sedan starten 1995. – Det var inte givet att vi skulle finnas i tjugo år, säger chefredaktören Ulf Stolt.

I 20 år har de stått på Stockholms gator. Hälsat, skrattat, kanske rökt en cigg, druckit en kaffe – och möjligen haft ångest.

De hemlösa, som via tidningen ”Situation Stockholm” har bidragit till att sprida sina berättelser om Stockholm.

– För mig har tidningen betytt nästan allt. Jag har ju knappt jobbat i det vanliga samhället, eftersom jag åkt in och ut från olika institutioner mer eller mindre sedan jag var lite pojke, säger Pierre Blom, en av de som säljer Situation Stockholm.

Sedan juni sitter redaktionen i nya lokaler nära Mariatorget. Och nu firar tidningen 20 år och mycket har hänt sedan starten 1995.

– Det var inte givet att vi skulle finnas i tjugo år. Det var inte ens självklart att vi skulle komma ut varje månad. Nu har vi blivit en del av läs-Stockholm och vi berättar något som de andra tidningarna inte skriver om, säger Ulf Stolt som är chefredaktör på Situation Stockholm till SVT Nyheter.

Säljaren Pierre Blom är nöjd med sitt jobb.

– Jag skulle kunna jobba med det här resten av mitt liv, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.