Jonas Sjöstedt (V) lämnar Östermalm för Midsommarkransen söder om Stockholm. Foto: TT

Sjöstedt lämnar Östermalm – slipper hånen

Uppdaterad
Publicerad

Flyttlasset har gått för Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt som i flera år hånats för sin exklusiva adress – nu bor partiledaren utanför tullarna i Midsommarkransen.

Västerpartiets ledare Jonas Sjöstedt har fått höra en hel del om sitt val av boende bland höginkomsstagarna på Östermalm. Men nu har han lämnat stadsdelen och flyttat söder om söder, skriver dn.se.

– Midsommarkransen är fint, säger han till DN.

Hade tjänstebostad

Jonas Sjöstedt har de senaste åren bott på Gärdet på Östermalm tillsammans med sin fru som är anställd på Utrikesdepartementet.

– Min fru har haft tjänstebostad, men tjänstebostad har man en viss tid. Sedan får man hitta någonting annat, säger han.

Hyr i andra hand

Paret ska ny hyra en lägenhet i andra hand av ägarna som valt att bosätta sig utomlands.

Sjöstedt konstaterar också att han numera bor nära Håkan Juholt som bosatt sig i Västertorp. Och om man ser till antalet partianhängare har sjöstedt valt helt rätt – i Midsommarkransen röstade hela 18 procent på Vänsterpartiet i förra valet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.