Foto: Fredrik Sandberg/TT

Snabbare för blå bussar i stan

Uppdaterad
Publicerad

Färre parkeringsplatser och fler bussfiler ska få fart på de blå bussarna.

De blå linjerna är för långsamma och Stockholms stads ambition är att det ska bli effektivare och snabbare att åka kommunalt.

– Det blir fler busskörfält för linje ett, sedan följer övriga blå linjer, säger trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) till Radio Stockholm.

Han berättar också att det ska bli fler åtgärder även för linje fyra för att få upp hastigheten. Sedan planerar man att gå vidare med busslinje två och tre.

– Det är en viktig utmaning, säger Daniel Helldén. Vi måste få fram bussarna så de kommer i tid och inte sitter fast i trafiken, det är viktigt för Stockholms framtid.

Parkeringsplatser försvinner

Fler busskörfält, färre parkeringsplatser och några avstängda gator ska öka tempot för bussarna och arbetet börjar efter sommaren.

– Det kommer att försvinna parkeringsplatser. Det innebär att det blir mindre utrymme för bilarna men det får bilisterna leva med, säger Helldén till Radio Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.