Staden tar över driften av Kungsträdgården

Uppdaterad
Publicerad

Ökat fokus på evenemang för barn och äldre.

Ativiteterna i Kungsträdgården har tidigare arrangerats och drivits av Stockholms Handelskammare. Nu tar kulturförvaltningen i Stockholms stad över drifte, skriver Socialdemokraterna i Stadshuset i ett pressmeddelande.

– Vårt mål är att fler Stockholmare ska kunna ta del av kulturlivet. Då blir Kungträdgården en mycket viktig pusselbit i det arbetet. Den har en oerhörd potential som arena för oväntade möten och upplevelser, säger Roger Mogert, kulturborgarråd (S) i en kommentar.

En ny driftsorganisation inrättas, som heter Evenemangsplats Kungsträdgården. Målet är att handläggeningstiderna för de som vill anordna evenemang i Kungsträdgården ska kortas kraftigt. Utbudet av evenemang ska breddas så att mer fokus läggs på verksamheter för barn och äldre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.