Stockholm bäst i Norden för studenter

Uppdaterad
Publicerad

I en lista över världens bästa städer för internationella studenter hamnar Stockholm bäst bland de nordiska länderna, och ligger på 24:e plats om man ser till hela världen.

I rankinglistan gjord av QS Best Student Cities 2016, har de sett på flera faktorer i fem kategorier för att hitta bästa studentstaden. Kategorierna är hur bra universiteten i staden är, hur stor andel av befolkningen som är studenter, hur populärt det är, arbetsgivares intresse för stadens utbildningar och levnadskostnaderna.

Stockholm anses som bästa studentstaden i Norden, i beskrivningen över Stockholm nämns förutom universiteten bland annat stadens skönhet, höga livskvalitet och nattliv.

Trots topplaceringen i Norden så hamnar vi bra längre ner om man ser till hela listan, på 24:e plats. Ovanför oss var bland andra Sydney, London, Berlin, Montreal och Zurich. Nummer ett på listan om man ser till alla kategorierna är Paris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.