Stockholm ledande inom företagsutveckling

Uppdaterad
Publicerad

Företagskonkurser har minskat med cirka 14 procent i Stockholm sedan förra året. Det visar siffror som företag UC tagit fram.

I Stockholms län gick 1.050 företag i konkurs under första halvåret av 2015  – vilket kan jämföras med 1.218 första halvåret av 2014. Enligt UC fungerar storstaden som en motor för Sverige. Det beror framförallt på att internationell efterfrågan snabbare får genomslag i Stockholm samt att det sker stora bygg- och infrastruktursatsningar i regionen.

De branscher som det går bäst för är Fastighetssektorn, Byggindustrin och Partihandeln. Medan Restaurang och hotell samt Information och kommunikations branscherna har haft en svagare utveckling.

 –  Det är mycket glädjande att svenska företags överlevnadsförmåga fortsätter att stärkas och att antalet konkurser sjunker. Ur ett historiskt perspektiv börjar vi nu se väldigt låga konkurstal, säger Johan Hopstadius, press- och extern kommunikationsansvarig, UC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.