Stockholmarna berättar om sin restid

Uppdaterad
Publicerad

Efter att SVT Nyheter Stockholm uppmärksammade hur cykeln mäter sig med kollektivtrafiken jämför Stockholmarna sina resor på sociala medier. Cykeln är för det mesta fortsatt vinnare, men inte alltid.

Stockholmarna började snabbt jämföra sina SL-, bil-, och cykelresor på olika sträckor i länet när SVT Nyheter Stockholm uppmärksammade frågan igår.

– Om jag åker kommunalt mellan hem och jobb tar det 35 minuter dörr till dörr. Med cykel tar det 25 min. Sträcka: Årsta-Östermalm=7km. Jag är en ganska snabb cyklist. Ett försök att bli vetenskaplig: Vilken är din motsvarande omständighet? så började Facebookdiskussionen med ett första inlägg.

Diskussionen uppstod i Facebookgruppen Cyklistbubblan och finns tillgänglig för alla som vill jämföra hur lång tid det tar att pendla i Stockholm med olika färdmedel.

– Hammarby Sjöstad (Henriksdalskajen) – Hötorget, 5 km. 15 minuter på cykel, 25-30 med buss/T-bana. Bil har jag inte ens försökt mig på i rusningstrafik, skrev en av alla cyklister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.