Globen i Stockholm är upplyst i franska färgerna blått, vitt och rött för att hedra offren vid terrorattackerna i Paris. Foto: Christine Olsson / TT

Stockholmsarenor i trikolorens färger

Uppdaterad
Publicerad

För att hedra de drabbade i fredagens terrordåd i Paris lystes bland annat Globen och Friends Arena upp i franska flaggans färger.

I den mörka novemberkvällen var Friends Arena upplyst av Tricoloren – den blåvitröda franska flaggan – för att hylla offren i fredagens terrordåd i Paris, inför EM-kvalmatchen.

Även Globen och Kaknästornet hade den här kvällen fått den franska nationens färger omsvept sig.

– Stockholm visar solidaritet med Paris. I kväll och i natt lyser vi up byggnaderna i tricolorens färger för att hedra de drabbade, skriver finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i ett pressmeddelande.

Men det var inte bara i Stockholm som monument lystes upp i franska flaggans färger. Utan flera världskända monument fick lysa rött, vitt och blått.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.