Foto: Sebastian Folcker

Demonstration mot IS och terrorn

Uppdaterad
Publicerad

Ett hundratal personer samlades på Sergels torg på lördagen för att demonstrera mot IS och för att hedra de som föll offer för i fredagens terrorattentat.

”Krossa Isis, krossa Isis, vi måste skrika så att det hörs i Kobane, så att de vet att de inte är ensamma” uppmaningarna om solidaritet ljöd över Sergels torg idag när ett antal privatpersoner och kurdiska föreningar anordnade en demonstration mot terrorrörelsen Islamiska staten.

– Vi vill alla uppmärkamma det IS gör i Kobane, men också vad terror gör runt om i hela världen som nu i Tunisien, Frankrike och Kuwait, säger Jino Jarjis som är en av initiativtagarna till demonstrationen.

De menar att det är dags att Sverige och omvärlden vaknar och agerar. Och betonar att samma sak kan hända i Sverige.

– Vi har fått nog, det är ingen som agerar, det är så många oskyldiga människor som dör. Med demonstrationen hoppas vi att vi får med oss mer folk i kampen och att vår röst hörs, det har verkligen gått över gränsen, säger Jino Jarjis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.