Arkivbild.

Stor övning i tunnelbanan i natt

Publicerad

I natt kommer Storstockholms brandförsvar tillsammans med SL och MTR att genomföra en insatsövning vid Kungsträdgårdens tunnelbanestation. Insatsövningen är planerad sedan lång tid och har inget med den ökade hotbilden för terrorattentat eller den rådande flyktingsituationen att göra, enligt brandförsvaret.

Vid insatsen övar man mot ett brinnande tåg vid en plattform och tunnelbanestationen kommer att rökfyllas med teaterrök, och man kommer också att sminka personer som ska spela skadade.

– Jag vill understryka att detta är en övning och ingenting att oroa sig för. För utomstående kan övningen komma att verka mycket realistisk och vi inser att det finns risk för missförstånd varför vi på detta sätt vill informera om övningen i förväg, säger MTR:s säkerhetsdirektör Bengt Carlsson.

Övningen börjar kl 01.15 i natt och beräknas vara klar två timmar senare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.