En större vattenläcka inträffade på torsdagskvällen vid Ankdammsgatan i Solna. Räddningstjänst och polis finns på plats. Foto: TT

Vattenläckan i Solna är stoppad

Uppdaterad
Publicerad

Den stora läckan vid Ankdammsgatan i Solna är nu stoppad. Flera hushåll står utan vatten och nu är prioriteten att laga ledningen för att kunna släppa på vattnet inom kort.

Vid 18.35-tiden inträffade en omfattande vattenläcka på Ankdammsgatan i Solna. Trafiken vid området fick stängas av och polis, brandförsvar och Stockholm vatten jobbade tillsammans på platsen.

– Nu är vattenläckan stoppad och det jobbas för fullt för att laga ledningen och kunna släppa på vattnet, säger Teo Zetterman, pressansvarig på Solna stad.

Bostäder saknar vatten

Vattnet forsade bland annat ner i en gångtunnel i området. Och det är fortfarande oklart om den har runnit vidare in i lokaler.

– Vi har för närvarande ingen uppgift om hur många hushåll som är drabbade, säger Teo Zatterman.

Nu jobbar Stockholm vatten på plats för att laga den trasiga ledningen och kunna släppa på vattnet i området. Flera adresser på Ankdammsgatan är för tillfället utan vatten.

Vattentankar ska finnas utplacerade i området.

Fortsatta avstängningar

Enligt en representant på polisens länskommunikationscentral är trafikläget oförändrat. Ankdammsgatan kommer med största sannolikhet att fortsatt vara avstängd, då vattenmassorna havererat vägen svårt. Restvärdesledaren kommer att undersöka skadorna på vägar och byggnader. Därefter görs en bedömning av hur arbetet ska fortsätta.

– Avstängningar kommer troligtvis att påverka både bil- och busstrafiken i flera dagar framöver, meddelar Teo Zatterman.

Information från Stockholm vatten:

Tappställen finns för boende som vill hämta friskt vatten.Tänk på att ta med egen hink eller flaska när duska hämta vatten.

Att tänka på när vattnet släpps på

•Låt vattnet rinna några minuter.

•Vattnet kan vara lite missfärgat och att innehålla luft. Det försvinner efter ett par minuter.

•Missfärgningen är inte farlig utan är rost från ledningarna. Vänta med att tvätta så att inte kläderna blir missfärgade.

Källa: www.stockholmvatten.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.