Den stillastående spårvagnen i Gröndal. Foto: Jenny Söderqvist

Trafiken rullar igen på tvärbanan – men bara delvis

Uppdaterad
Publicerad

Nu rullar trafiken till stora delar igen på Tvärbanan efter olyckan tidigare idag, men det går fortfarande ersättningsbussar mellan Gullmarsplan och Liljeholmen.

Ett större fordon rev ner en kontaktledning i Årstaberg i morse och det orsakade stora problem för tvärbanan, och förseningarna pågår fortfarande.

Tvärbanetrafiken rullar nu sedan 12-tiden på sträckorna Liljeholmen-Alvik och Gullmarsplan-Sickla, men mellan Gullmarsplan-Liljeholmen måste man ta ersättningsbussar.

– Omständigheterna är rätt oklara, hur det har gått till. Men nu återstår mycket jobb för att få ordning på detta, säger Jesper Pettersson på SL:s presstjänst.

Avfart mot Gröndal från Essingeleden var tillfälligt avstängd

En spårvagn blev stillastående i Gröndal och begränsade framkomlighet. Trafikverket valde därför att stänga av avfarten mot Gröndal från Essingeleden, E4/E20 södergående, under förmiddagen i väntan på att spårvagnen skulle bärgas. Trafiken är igång där som vanligt nu.

När kan tågen rulla igen längs hela Spårvägen?

– Under eftermiddagen eller kvällen hoppas vi, det här kan ta lite tid, säger Jesper Pettersson.

Vill man se senaste trafikläget för spårvagnen, se sl.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.