Svenska Bostäder: Ingen kommer att ställas på gatan

Uppdaterad
Publicerad

Ingen av de 35 barnfamiljer i Tensta som hotats av vräkning kommer att bli bostadslös. Det beskedet lämnade Svenska Bostäder till de drabbade hyresgästerna vid ett möte i går kväll, efter en demonstration till stöd för familjerna.

De familjer som inte har hittat någon annan bostad får bo kvar tills vidare.

– Om man inte har någonstans att ta vägen nu när kontrakten löper ut och man är barnfamilj, så kommer man inte att bli ställd på gatan, säger Helen Larsson, kommunikatör på Svenska Bostäder.

Kraftiga protester

Reaktionerna bland hyresgästerna var oroliga under demonstrationen som hölls under måndagen mot Svenska Bostäder. Protesterna mot vräkningen av de 35 barnfamiljerna som bor i bostadsföretagets lägenheter var många.

Viljan att flytta fanns inte hos någon, och många familjer visste inte heller vart de skulle ta vägen.

Ska hitta lösning till varje familj

Men stämningen i Tensta centrum var desto lugnare under tisdagen. Svenska Bostäder berättade för hyresgästerna att man nu försöker hitta en lösning på problemet tillsammans med stadsdelsförvaltningen.

– Vi kommer att hitta en lösning för varje enskild familj. Jag vet inte hur den lösningen kommer att se ut, utan det här måste ske i dialog med stadsdelsförvaltningen och varje familj, säger Helen Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.