Tiggare angripen med tändvätska

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 25-30 årsåldern greps natten mot måndag för olaga hot mot en grupp romska tiggare i Kista.

Polisen larmades 01.38 efter att ögonvittnen sett att männen angrep romska tiggare. Polisen kunde strax därefter gripa de två männen.

En av männen ska tidigare under dagen ha hällt tändvätska på en filt som tillhörde romerna. Mannen är nu anhållen misstänkt för ofredande.

Senare under natten återvände mannen i till Kista tillsammans med ytterligare en man. Männen ska då har hotat några av EU-migranterna och tagit en del av deras tillhörigheter och kastat ner dem för en gångbro.

– Det är rubricerat som hatbrott och det är allvarligt att det begås mot den här utasatta grupen. Det är en farhåga som gruppen själv har haft  och som vi också kan hålla med om från Kista lokalpolis, Stephan Kiernan från polisen i Kista.

I Kista bor mellan 50 och 100 EU-migranter. Det har kommit många klagomål mot EU-migranterna, säger Stephan Kiernan, och det är inte första gången som de utsätts för hot.

– En av deras talespersoner och några ur gruppen blev utsatta för stenkastning, men det är ett tag sedan, säger Stephan Kiernan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.