Tiggare attackerad med smällare

Uppdaterad
Publicerad

En tiggare har attackerats med en kraftig smällare utanför en matvarubutik på Södermalm i centrala Stockholm. Polisen har fått larm om flera liknande attacker under dagen.

Strax före klockan ett hörde Sophia Nyberg en kraftig smäll vid Mosebacke Torg på Södermalm. Tio minuter senare och några kvarter bort smällde det igen.

– Jag stod med ryggen mot en kvinna som tiggde när jag hörde en jättekraftig smäll. Först fattade jag inte vad som hände, men såg att kvinnan ställde sig upp och var jätteskärrad. Som jag fattade hade någon gått fram och lagt eller slängt en smällare mot henne, säger hon.

”Det var jätteobehagligt”

– När jag pratade med henne sade hon att hon var okej, men hon grät och var uppenbart inte alls okej. Det var jätteobehagligt och jag tycker väldigt synd om den här kvinnan.

Det dröjde inte länge innan Sophia hörde en tredje kraftig smäll, ytterligare några kvarter bort.

– Det måste ha varit samma person, säger hon.

Flera liknande händelser

Polisen larmades till platsen strax efter klockan 13, men har inte kunnat hitta någon misstänkt för attackerna.

– Vi har fått flera samtal om sådana händelser i det här området. Det ser ut som om den här personen eller personerna har varit på flera ställen, säger Kia Samrell vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.