Här i Berzelii park i centrala Stockholm ska överfallet ha ägt rum. En man fick föras till sjukhus. Foto: TT

Tiggare fick frätande vätska kastad i ansiktet

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna attackerades med frätande vätska i Stockholm vid lunchtid i fredags. Polisen jagar gärningsmannen och vädjar till allmänheten om hjälp.

– En man kastade frätande vätska mot två tiggande EU-migranter från Rumänien i närheten av Berzelii park i Stockholm. Mannen försvann mot riktning mot Strandvägen, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen har förhört vittnen och kommer titta på eventuella övervakningsfilmer som kan hjälpa oss i utredningen.

– Vi vet inte vem gärningsmannen är och nu hoppas vi att personer som har uppgifter att lämna, lämnar det till oss.

Ansiktet svullnade upp

Mannen fick vätskan i ansiktet och fördes till sjukhus för vård. Enligt polisen svullnade hans ansikte upp. Kvinnan fick vätskan på kläderna men hon skadades inte. Deras kläder har tagits i beslag för att undersökas.

– Mannen har vårdats för skador i ansiktet men jag vet inte hur allvarliga de är, säger Towe Hägg.

Än så länge är det oklart vilken typ av skador mannen har drabbats av. Men han fördes till Karolinska sjukhuset i Solna där han ska ha tagits om hand av sjukhuspersonal iklädda skyddsdräkter. Mannen och kvinnan skrevs ut från sjukhus vid lunchtid under lördagen.

Oklar vätska

– Vi vet inte vad det handlar om för vätska, den ska skickas på teknisk analys, säger Suss Braunerhielm, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen, till TT.

Målsägande ser ingen anledning varför de attackerats, enligt polisen.

Ingen har gripits för brottet som inträffade på fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.