Nyhetssajten BBC tar upp Stockholms bostadsbrist.

Trots bostadsbrist – Stockholmarna blir allt fler

Uppdaterad
Publicerad

Är du mellan 25-39 år? Då bor du troligtvis i Stockholm stad.

Den alarmerande bostadsbristen i Stockholm ser iallafall inte ut att påverka inflyttningen. Förra året ökade befolkning med knappt 14,300 personer för att uppgå till 911,989 personer, det visar ny statistik som Stockholm stad tagit fram. Snart kliver vi alltså över miljongränsen.

Totalt flyttade 68,365 personer till Stockholm år 2014, medan 61,721 valde att lämna staden.

Medelålders män och kvinnor dominerar i staden

Statistiken visar också att det de flesta som väljer att bo i Stockholm stad är personer i åldrarna 25-39 år. Nyblivna föräldrar väljer i många fall att lämna staden och flyttar istället till en annan kommun där det är lättare att hitta större bostad.

De största flyttströmmarna gick mellan Stockholms stad och övriga kommuner i Stockholms län. Störst var flyttströmmarna mellan Stockholm stad och Solna, Huddinge och Nacka. I Sundbyberg och Solna föds det dessutom nästan dubbelt så många barn som i Danderyd, där kommunen har lägst antal födda med 870 barn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.