Foto: Massoud Hossaini/TT

Trumpetspelare störde hotellgäster

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter från polisen stod det i eftermiddags en man utanför ett hotell i Stockholm och spelade trumpet. Hotellets gäster stördes av musiken, och klagade högljutt.

Idag klockan halv fem på eftermiddagen fick polisen in larm gällande ofredande på Södermalm i centrala Stockholm. Det som orsakade förargelsen var en störande trumpetspelande man utanför ett hotell. Det är hotellets gäster som har klagat på musikunderhållningen, personalen på hotellet har försökt prata med mannen och bett honom flytta på sig till en annan plats men trumpetspelaren vägrar.

– Hotellgästerna är inte helt nöjda och har klagat. Det enda vi på Polisen kan göra är att avvisa honom från platsen. Möjligtvis kan det leda till en anmälan om ofredande men så långt brukar det aldrig behöva gå, säger Eva Nilsson, Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Störande gatumusikanter

Det finns speciella regler för gatumusikanter, bland annat krävs det ett speciellt tillstånd om man exempelvis ska samla in pengar vid musiktillfället. Reglerna kan skilja sig mellan olika kommuner. Eva Nilsson berättar att ämnet gällande störande gatumusikanter har varit ett problem tidigare.

– Det här har varit på tapeten förut, speciellt i Gamla Stans område. Där är det så tätt mellan husen och gatorna är smala så ljudet stör extra mycket, fortsätter Eva Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.