Arkivbild. Foto: TT

Ung man skjuten i Bro

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt i morse blev en man i 20-års åldern skjuten i Bro centrum. Polisen har gripit en kvinna och en man misstänkta för mordförsök.

Det var klockan 06.37 som polisen larmades om att det var skottlossning i Bro centrum i norra Stockholm. En ung man sköts i benet med tre skott.

Totalt har fem personer har frihetsberövats. Två personer greps, en kvinna och en man, misstänkta för försök till mord och båda är tidigare kända av polisen. De övriga tre togs in till förhör men alla fem har släppts under dagen. Polisen säger att det rör sig om en intern uppgörelse.

Intern uppgörelse

- Det här är en rörig historia, just nu finns det inget skäl för att hålla dem anhållna men misstanken står kvar, säger kriminalkommissarie Mikael Wessling till SVT Stockholm Nyheter.

Polisen har förhört offret men det är fortfarande oklart vad som hänt och man har inte hittat något vapen. Under dagen har en teknisk undersökning gjorts på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.