Foto: TT

Unga utan jobb i Skärholmen ska bli hjälpta

Uppdaterad
Publicerad

Den nya majoriteten i Stockholm startar nu upp ett nytt Jobbtorg Ung i Skärholmens centrum.

Idag är det 7,1 procent av skärholmsborna mellan 20 och 29 år som varken arbetar eller studerar. Jobbtorg Ung ska ha riktade insatser för unga upp till 29 år.

– Vi har sett en utveckling de senaste åren där framförallt ungdomsarbetslösheten biter sig fast i vissa delar av staden. Nu lägger vi i den nya majoriteten om politiken, det är absolut nödvändigt. Att få ett nytt jobbtorg på plats i Skärholmen är ett viktigt steg och ett bra verktyg som kan hjälpa unga stockholmare att få in en fot på arbetsmarknaden. Det säger Emilia Bjuggren, arbetsmarknadsborgarråd (S) i en kommentar.  

På Jobbtorg är målet att arbetssökande ska få allt stöd för att få ett arbete.Jobbtorg Ung riktar sig specifikt till personer upp till 29 år och som står utan arbete. Till Jobbtorg kan man komma via en handläggare på stadsdelsförvaltningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.