Upplands-Bros kommundirektör avgår

Uppdaterad
Publicerad

Karl-Erik Lindholm slutar med omedelbar verkan och får 24 månadslöner i avgångsvederlag.

Karl-Erik Lindholm avgår som kommundirektör i Upplands-Bro kommun och avslutar sin anställning med omedelbar verkan idag.

– Orsaken till att jag ska avgå, får ni egentligen fråga politiken om men, som jag har förstått det är man inte nöjd med mitt sätt att leda politiken.

Efter samtal under våren har beslutet vuxit fram, förklarar Camilla Janson (S) Kommunstyrelsens ordförande.

– Som det har utvecklat sig har vi, den styrande koalitionen, och Karl-Erik Lindholm kommit fram till en lösning där våra vägar skiljs åt, säger hon.

Ingen förklaring

Karl-Erik Lindholm upplever själv att inte direkt har fått några tydliga förklaringar till varför han ska avgå.

– Jag har inte direkt fått några förklaringar, men det ingår i det här uppdraget.

Kom det oväntat för dig?

– Ja det får man ändå säga. Jag fick väl i och för sig en förvaning för några veckor sedan där jag fick ett tag på mig att rätta till vissa saker i organisationen och jag upplever att jag aldrig ens fick chansen att hinna göra färdigt, säger Karl-Erik Lindholm.

Karl-Erik Lindholm tycker själv att det känns tråkigt att lämna, framförallt då det händer så mycket positivt i kommunen.

– Det känns tråkigt. Det är en kommun där det händer mycket och där det är mycket positivt som är på väg att hända. Men så här är villkoren. Det ingår i jobbet, säger Karl-Erik Lindholm.

Får närmare 2,5 miljoner

Karl-Erik Lindholm får en uppsägningslön enligt gällande avtal och praxis, vilket ger honom 24 månadslöner, vilket motsvarar ungefär 2,3 miljoner kronor.

– Det tycker jag är rimligt, det är enligt avtal.

Vad ska du göra nu?

– Det är en mycket bra fråga. Jag har inte hunnit fundera på det. Jag har inte så långt till pension så kanske avslutar jag min yrkeskarriär här, men det vet jag inte.

Rekrytering inom kort

Rekrytering av en ny kommundirektör kommer att inledas inom kort. Tills man har hittat en ersättare kommer Maria Johansson, ekonomichef, att vara tillförordnad kommundirektör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.