Utredning om rulltrappeolycka läggs ned

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren lägger ned förundersökningen kring olyckan i februari då en kvinna skadade sitt ben allvarligt. Anledningen är att ingen anses ha gjort skyldig till något brott.

Olyckan inträffade på Östermalms tunnelbanestation i mitten av februari. En kvinna i 70-årsåldern ramlade igenom ett trasigt trappsteg i rulltrappan och satt fast med sitt ben i nära två timmar innan hon kunde befrias. Kvinnan skadades så allvarligt att hon var tvungen att genomgå flera operationer för att inte förlora benet.

Polis och åklagare har utrett händelsen som vållande till kroppsskada, men nu har åklagaren beslutat att lägga ned förundersökningen.

Fastnade i rulltrappa

Efter tekniska undersökningar och flera förhör anser åklagaren att ingen har gjort sig skyldig till brott, uppger citypolisen till P4 Stockholm.

Efter olyckan stängde SL av 39 rulltrappor på tunnelbanestationer runt om i Stockholm för kontroll. 38 av dem är nu igång igen, men rulltrappan där olyckan skedde står fortfarande stilla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fastnade i rulltrappa

Mer i ämnet