Foto: SVT

Värderån i centrala Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En värdetransport rånades utanför Swedbanks kontor vid Hamngatan i centrala Stockholm under fredagseftermiddagen.

Polisen fick vid 13.30-tiden in ett larm från en av väktarnas bärbara överfallslarm. Enligt vittnen på platsen ska två rånare haft vapenliknande föremål och ha kommit undan med en värdeväska.

– Rånarna ska ha varit beväpnade med något pistolliknande föremål och hotade de två väktarna. På väg från platsen ska rånarnas bil ha kört på värdetransporten. Enligt ett vittne vi pratat med fick rånarna med sig en väska, säger SVT:s Peter Salander som var på plats strax efter att rånet skett.

Flydde i blå bil

Enligt vittnen flydde rånarna från platsen i en blå bil i riktning mot Gustaf Adolfs torg. Polisen satte in ett stort sökpådrag med helikopter.

– Ingen person ska ha blivit skadad vid rånet. Polisen har nu spärrat av brottsplatsen och förhör vittnen, säger Albin Näverberg, informatör vid polisens ledningscentral för SVT.

Flyktbilen hittades på Riddarholmen, enligt polisens informatör Eva Nilsson.

– Där slutar spåren. Vi vet inte om de har bytt till en annan bil, båt eller gått till fots, säger Eva Nilsson till SVT.

Polisen har under dagen samlat in teknisk bevisning och kommer under kvällen fortsätta att titta på de tekniska undersökningsbitarna och analysera dem.

Tipsa polisen

Polisen är intresserad av iakttagelser på plats. Kontaka polisen på 11414.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.