”Vi tycker det är tragiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Niclas Johansson, handlare på Ica Maxi i Solna, kommenterar Dagens Nyheters avslöjande. – Vi tycker att det som framkommit i DN är tragiskt och kommer nu följa upp detta med städbolaget, säger han till SVT Nyheter Stockholm.

– För oss är det lika viktigt att de som städar hos oss har rimliga arbetsvillkor och att städbolaget följer de avtal som finns på arbetsmarknaden, som när det gäller våra egna anställda, säger Niclas Johansson och fortsätter:

– Vi betalar i dag 195 000 kronor i månaden för städningen, vilket ska räcka för att ge städarna avtalsenlig lön. De uppgifter som kommit fram nu ger oss dock anledning att följa upp det noggrant.

Butiken kräver kopior på alla anställningsbevis och att tillåter bara städning under dagtid då de har kontroll på arbetsvillkoren, uppger man.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.