Foto: TT Nyhetsbyrån

Domarbasen: ”Brynäs anmäls inte”

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs tränarduo kritiserade domaren Pehr Claesson i hårda ordalag efter tisdagens match mot Djurgården. Men de riskerar inte att anmälas i efterhand.

Djurgården avgjorde sent mot Brynäs med ett kontroversiellt mål. Efteråt var huvudtränaren Thomas Berglund och hans assisterande Petter Nilsson i Brynäs-lägret förbannade på domaren Pehr Claesson. I Sportbladet beskrev tränarduon Claesson som ”Sveriges sämsta domare” och Thomas Berglund hamnade i en infekterad diskussion med domarbasen Peter Andersson i Hovets katakomber.

Andersson menade då att kritiken från Brynäsledarna var ”en jävla katastrof”.

Under onsdagen berättade domarbasen Peter Andersson för TT att vare sig Thomas Berglund eller Petter Nilsson riskerar att anmälas till disciplinnämnden i efterhand.

– Ingen anmälan.

TT: Hur kommer det sig?

– Det här är något som vi har prövat sedan många år tillbaka: när tränarna uttalar sig i medierna så får de göra det. Det går under yttrandefriheten. Man får vara hur kritisk man vill om domarna när det gäller deras ämbete, sedan kan man tycka vad man vill om lämpligheten i det, säger Andersson.

Domarbasen tycker att Brynäsledarnas kommentarer bidrar till ett sämre klimat inom svensk hockey.

– Det är under all kritik. Det ska egentligen inte få förekomma. Vi ska kritisera varandra, men det bör vara internt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.