Fina framgångar för UF-företag

Uppdaterad
Publicerad

GÄVLEBORG Två guld och ett silver! Gävleborgs UF-företag firade fina framgångar vid SM i Ungföretagande vid Älvsjömässan. Vinst i kategorierna ”Bästa vara” och ”Bästa webbplats”.

Stor galamiddag och prisutdelning. Krossover UF från Thoren Business School i Gävle tog guld i kategorin ”Bästa vara”. Juryns motivering lyder: ”En resa där personlig motgång vändes till direkt framgång... En lättviktig lösning som stillar den oro.. En funktionell vara som inte krossar dina våta drömmar!” Produkten är ett skydd för flaskor eller andra glasföremål som ska transporteras. Företaget drivs av Alexander Björkbacka och Louise Nordström

Också i kategorin ”Bästa webbplats” blev det guld till Gävleborg. Minor Web Solutions UF från John Bauergymnasiet i Gävle. Daniel Andersson och Robin Jonsson driver företaget och deras affärsidé är att erbjuda mindre företag en billigare och enklare väg ut på webben.

”Företaget har en bra målgruppsanpassad webbplats med en tydlig väg från start till köp. Visar på ett smart sätt upp vad man kan. Trots extra hård bedömning som leverantör av webbplatser står de sig väl i konkurrensen även i jämförelse med etablerade företag.?

Företaget Step it up UF från Staffangymnasiet i Söderhamn fick en silvermedalj för Bästa affärsplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.