GGIK vände och vann

Gävle GIK låg under i första perioden mot Järfälla, men tog nya tag och vann. Drömmen om spel i högsta ligan i innebandy lever därmed vidare.

Seger mot Järfälla med 7-3 hemma tillskrivs bland andra spelaren Simon Cederström.

GGIK förlorade första matchen mot Järfälla i SSL-kvalet och lördagens matchen var en riktig ”måste-match” och det började inte som laget hade tänkt sig.

Järfälla tog ledningen med både 0-1 och 0-2 i första perioden där det defensiva spelet inte riktigt fungerade för hemmalaget.

Fart på spelet

Efter pausvilan kom laget ut och GGIK:s Simon Cederström fick fart under dojjorna. Adam Lundgren gjorde GGIK:s första mål efter drygt åtta minuter och strax efter bröt Simon Cederström in från kanten och sköt ett skott som målvakten lämnade en retur på som Simon Cederström tog hand om och kunde sätta i mål och därmed var det kvitterat.

Knappt två minuter senare kom Simon Cederström åter in från kanten, fintade ned målvakten och hittade en lucka för att kunna sätta 3-2 till GGIK.

Oliver Frykman ökade på till 4-2 då matchuret stod på 14.42. Assist från Simon Cederström.

Avgörande match

I andra periodens sista sekund kom Simon Cederström in i slottet när gästerna hade en man utvisad och  Cederström satte sitt tredje mål i andra perioden.

Järfälla reducerade 7.01 in i tredje perioden genom Daniel Schmidt, men bara åtta sekunder efter det gjorde Adam Lundgren mål för GGIK.

Oliver Frykman satte 7-3 i mitten av sista perioden och det resultatet stod sig sedan matchen ut.

Den tredje och avgörande matchen spelas på Träffen på söndag kväll.