Foto: Markus Dahlberg/SVT

Hudiksvall föll mot Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

Förlust med 0-5 för Hudiksvall i Svenska Cupen

Hudiksvall föll som väntat hemma mot svenska mästarna Malmö FF på lördagseftermiddagen. 5-0 blev det till slut till Skånelaget, efter 2-0 i paus.

Att Hudiksvall skulle kunna rubba Malmö var det ingen som egentligen trodde på och en rimlig målsättning var att komma bättre undan är förra årets cupmöte med ett allsvenskt storlag. Då var det IFK Göteborg som vann med hela 10-0 på Glysisvallen.

En målsättning som alltså uppfylldes och de närmare ettusen åskådare som fanns på plats idag hade att välja på begreppen ”dubbelt så bra” jämfört med förra året, eller ”hälften så dåliga”.

Och Hudiklaget hade aldrig någon chans att rubba Malmö FF. Det märktes inte minst i matchinledningen då spelet uteslutande var på Hudiksvalls planhalva. Men det dröjde ändå 25 minuter in i matchen innan det första målet kom genom Magnus Wolff Eikrem. Anton Tinnerholm gjorde sedan 2-0 i den 33 minuten.

Andra halvlek tycktes något jämnare ända fram till minuterna 69-75 då Malmös tre sista mål spelades in. Markus Rosenberg, Jon Inge Berget och till sist ett självmål fastställde slutresultatet:5-0 till Malmö:

– Kul match att spela, men riktigt surt att förlora ändå, sa Hudiksvalls målvakt Niklas Larsson till SVT Gävleborg, efter matchen.

Nästa match för Hudiksvall i den här tredje omgången av Svenska Cupen spelas nästa lördag i Södertälja, mot Assyriska

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.