Gärna dricka – men inte plugga. Dåliga kunskaper om alkohollagen sänker ölfestivalen. Foto: Fredrik Sandberg

Ölfestival ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen finölsfestival i gasklockorna på Brynäs som planerat. Arrangören Gefle Ölsellskap får inget serveringstillstånd.

Efter succén med förra årets finölsfestival i gasklockorna dit närmare 2.000 människor sökte sig var det meningen att Gefle Ölsellsellskap skulle hålla en festival i år också. Men nu visar det sig att föreningens kunskaper kring alkohollagen är bristfälliga och därför får de inget serveringstillstånd till den planerade uppföljaren i år.

För att få serveringstillstånd krävs att man gör skriftliga prov om alkohollagen. Flera personer runt festivalen har gjort det skriftliga testet utan att klara minimikraven.

– Vi är jätteledsna för det här. För alla som jobbat med planeringen, för våra samarbetspartners, för alla besökare och för er som redan köpt biljett, säger Patric Eldebrandt ordförande i Gefle Ölsellskap.

Festivalen skulle ha ägt rum 15 – 16 maj och föreningen hade långt gångna planer och bokningar som nu kan få ekonomiska konsekvenser för Gefle Ölsellskap. De som köpt biljett får pengarna tillbaka

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.