Foto: Emma Åhlström/SVT

Nu börjar allvaret för Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

Trots en besvärlig säsong för Brynäs IF har man fortfarande chans att nå SM-slutspel. Men först måste ärkerivalen Färjestad besegras i ett play-in-spel.

Brynäs och Färjestad har mött varandra i slutspelssammanhang flera av gånger. Och för det mesta så är det Karlstadslaget som gått segrande ur striden, senast i kvartsfinalen i fjol då man enkelt slog ut Gävlelaget. Och nu väntar ytterligare drabbningar lagen mellan, för imorgon lördag inleds play-in-spelet där bäst av tre matcher gäller. Första matchen går i Karlstad.

– Det är sant, de har gått långt, men Brynäs har också gått långt genom åren. Men det är här och nu som gäller. Vad som har hänt i historien har inte sådan stor betydelse för mig, säger Thomas ”Bulan” Berglund, Brynäs IF:s tränare.

Hur viktigt bli första matchen imorgon?

– Det är alltid bra att vinna första matchen, men den är inte helt avgörande, säger ”Bulan”.

Måste vinna på bortaplan

Brynäs måste vinna minst en match på bortaplan och där ger statistiken Färjestad en stor fördel. För Brynäs var sämst i grundserien på bortais. Bara fyra av 27 bortamatcher lyckades man vinna.

– Men jag tror att de har mer press på sig att vinna, samtidigt som vi har allt att vinna, säger Jacob Blomqvist som kom till Brynäs från Leksand inför den här säsongen. han har spelat play-in-spel tidigare, men aldrig slutspel i SHL.

– Det vore oerhört stort att spela slutspel för första gången i Brynäströjan, säger han.

Vad spelar det för roll att det är Färjestad? Det är ju lite Brynäs ärkerival.

– Vi lägger inte så mycket fokus på just vilket lag vi får möta. Men självklart, det vore väldigt roligt att knäppa dem på näsan, säger Blomqvist.

– Vi ska vinna matchen på lördag. Det är det som räknas,  avslutar Thomas ”Bulan” Berglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.