Vid rånet mot Pressbyrån i Centralstationen i Eskilstuna kom den 26-årige rånaren över 4.100 kronor. Foto: Polisens förundersökning

26-åring åtalas för tre rån

Uppdaterad
Publicerad

En 26-årig man från Eskilstuna åtalas i dag för två rån och ett rånförsök.

Mannen ska enligt åtalet ha börjat sin rånarkarriär lördagen den 30 augusti i år med att i maskopi med en 23-årig kvinna ha försökt råna Bolinder-Munktell Hotell på Munktellstorget.

Det var strax innan midnatt som 26-åringen maskerad och utrustad med en kofot rusade in i hotellets reception. Utanför höll den 23-åriga kvinnan utkik. Den kvinnliga receptionisten lyckades komma undan och låsa in sig i ett personalutrymme.

Rånarna lyckades inte få med sig något byte från hotellet. Båda hamnade på bild i hotellets övervakningskameror.

”Det här är ett rån! Ge mig pengar!”

På söndagskvällen dagen efter slog 26-åringen till mot en godisbutik på Nygatan. Maskerad och beväpnad med en kniv skrek han ”Det här är ett rån! Ge mig pengar!” till den kvinnliga kassörskan.

26-åringen fick enligt åtalet med sig 4.100 kronor från godisbutiken. Även här fastnade han på en övervakningsfilm.

Beväpnad med kniv

Onsdagen den 3 september var det dags igen. 26-åringen klev enligt åtalet in på Pressbyrån i Centralstationen, maskerad och återigen beväpnad med kniv, och skrek ”Det här är ett rån!”.

Även här blir bytet 4.100 kronor. 26-åringen filmas också här av övervakningskameror.

Offren vill ha ersättning

26-åringen åtalas nu för två rån och ett rånförsök. Den 23-åriga kvinnan åtalas för medhjälp till försök till rån.

Kvinnorna som utsatts för rånen yrkar på sammanlagt 32.000 kronor i ersättning för kränkning och sveda och värk av rånarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.