af Bjuhr (FP) hoppar av politiken

Uppdaterad
Publicerad

Landstingsrådet Thomas af Bjuhr (FP) hoppar av politiken för en ny karriär inom den fackliga organisationen TCO. Men det är inte för att han tröttnat på sjukvårdsfrågor, hävdar han.

– Jag har tyckt det varit utmanande och omväxlande år men väldigt väldigt kul. Det har också varit inspirerande att arbeta med de övriga partier som vi har samverkat med.

Thomas av Bjuhr och har varit Folkpartiets gruppledare i Sörmlands landsting sedan 2009. Under hans tid bröts blockpolitiken i landstinget och Folkpartiet har styrt ihop med bland annat Socialdemokraterna.

Han ersätts nu på posten som hälso- pch sjukvårdslandstingsråd av Fredrik Lundgren (FP) som tidigare varit kommunalråd i Strängnäs.

– Som folkpartipolitiker i Sörmland kan det knappast finnas ett mer spännande uppdrag, säger Lundgren.

En av hans stora utmaningar blir nu att försöka göra något åt bristen på vårdplatser, men någon färdig lösning har han inte.

– Jag vet att det är den absolut största frågan så jag kommer att kasta mig in i det här med stor kraft för att kunna ta tag i de problemen, lovar Fredrik Lundgren.

Thomas av Bjuhr blir nu ny teamchef på TCO:s kansli i Stockholm där han ska jobba med frågor kring ekonomi, jämställdhet och mångfald.

– Det ska bli mycket spännande att vara med och utveckla TCOs arbete i de viktiga frågorna som rör ekonomi, jämställdhet och mångfald. Beslutet att lämna landstingspolitiken var inte helt lätt, men jag ser verkligen fram mot mitt nya uppdrag, säger Thomas af Bjur i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.