Bättre betyg i Eskilstunas grundskolor

Publicerad

Nu är höstens betygsresultat för de kommunala grundskolorna i Eskilstuna sammanställda.

Resultatet visar en förbättring i förhållande till samma tid förra läsåret, både vad gäller betyg i alla i 16 ämnen samt meritvärde och behörighet. Alla mätetal pekar på att kunskapsresultaten har förbättrats, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Andelen elever som nått målen har ökat med 2,35 procent – från 64,7 procent i december 2013 till 67,05 procent i december 2014. Jämfört med höstterminen 2012 är ökningen hela 4,45 procent.

Andelen elever som vid höstterminens slut är behöriga till yrkesprogram på gymnasiet har ökat  med över en procent – från 72,2 procent höstterminen 2013 till 73,4 procent.

– Extra glädjande är att resultaten på Stålfors, Djurgården och Årby ökat så pass märkbart. Det gemensamma för dessa tre skolor är att de genom sitt systematiska kvalitetsarbete ringat in tydliga utvecklingsoråden som de lagt upp ett långsiktigt arbete kring, säger skolchef Hans Ringström i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.