Billig nätsprit gav dyr skattesmäll

Uppdaterad
Publicerad

En 49-årig man från en ort söder om Eskilstuna har eftertaxerats med över en kvarts miljon kronor efter att ha köpt alkohol via nätet.

49-åringen är en av de 50.000 kunder som fanns med i logistikbolaget Locadis kundregister som beslagtogs av tullen vid ett tillslag i Sundsvall 2011.

Locadi agerade på uppdrag av personer i Sverige som köpt alkoholvaror från olika webbutiker med bas i bland annat Tyskland och Spanien.Och nu har Skatteverket spårat de största beställarna bland kunderna för att kräva in skatten.

Under perioden januari 2009 till mars 2011 använde 49-åringen Locadis tjänster vid 16 leveranser av alkohol utan att betala skatt för varorna. Med stöd från bevisen i det beslagtagna registret eftertaxerades 49-åringen av Skatteverket med totalt 255.514 kronor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.