Foto: David Hårseth

Boende har fått återvända till explosionshuset

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha varit evakuerade under några dygn har de som bor i samma trappuppgång som lägenheten som exploderade i Nyköping nu fått återvända hem. Men alla vill inte.

– Alla förutom en eller två har återvänt hem. De personerna vill att vi tittar på andra boendealternativ åt dem, och det gör vi nu, säger Christer Gustafsson VD på Nyköpingshem

Uppröjningsarbetet i stadsdelen Brandkärr påbörjades under gårdagen och polisen som då inte trodde att Nyköpingshem skulle blir klara förrän nästa vecka är nu imponerade av arbetet som gjorts.

Explosion i Nyköping

– Det är bara lägenheten som är kvar nu att återställa. De har skött sig bra, Nyköpingshem, och där tar man nu även om hand om sina anställda som kan ha sett saker man inte borde ha sett. Och vi uppmanar ju alla som behöver, att ta hjälp från arbetsgivare eller landstinget. För det är viktigt att prata, det vet jag av egen erfarenhet, säger polisens presstalesman Christer Sjöqvist.

– Ja, redan dagen efter hade vi en samling för personalen med professionell hjälp och de som behöver det, får nu individuell hjälp att bearbeta upplevelserna, berättar Christer Gustafsson, VD Nyköpingshem.

Vad händer härnäst?

– Vi kallar samman alla boende på måndag kväll, för att svara på frågor om försäkringar och annat och kommer då även att bjuda med polis och försäkringsbolag, avslutar Christer Gustafsson, VD Nyköpingshem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Nyköping

Mer i ämnet