Den som följer nyhetsflödet sommartid får ofta känslan av att ond bråd död tar allt större plats. Men varken morden, misshandelsfallen eller våldtäkterna blir fler. Foto: TT.

Gjorde inbrott – körde bil genom entrén

Uppdaterad
Publicerad

Ett okänt antal datorer har stulits från en elektronikkedjas butik i Folkesta i Eskilstuna. Tjuvarna bröt sig in med hjälp av en bil.

Strax före klockan fem på fredagsmorgonen gick butikslarmet inne i butikslokalen i Folkesta. Larmet indikerade att det fanns något som rörde sig inne i lokalen. När polisen kom till platsen blev det tydligt hur tjuvarna gått tillväga för att kunna göra inbrottet.

– Vi kom dit och såg att det stod en Volvo parkerad i entrén. De hade kört in i butiken med den och bilen var naturligtvis stulen. Ett okänt antal datorer har stulits och vi har tagit bilen i beslag, säger Mia Magnusson, biträdande vakthavande polisbefäl, till Östnytt.

Ingen person är gripen för inblandning i inbrottet. Inbrottstjuvarna hann lämna platsen innan polisen hann dit.

– Vi misstänker att de måste ha haft ett annat fordon som de kunde fly i. Vi har inga vittnen till händelsen och fortsätter med vår tekniska undersökning av brottsplatsen, säger Mia Magnusson.

Det är okänt hur många datorer som stals vid inbrottet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.