Gunvor G Ericson får nytt jobb

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartisten Gunvor G Ericson från Katrineholm som tappade sin riksdagsplats till Marco Venegas från Nyköping har nu fått nytt jobb.

Hon blir nu politiskt sakkunnig vid samordningen på regeringskansliet. Där ansvarar hon för socialförsäkring, hälsa och äldrefrågor. Arbetet innebär täta kontakter med dom tre ministrarna på Socialdepartementet och deras medarbetare.

– Det är jättekul, och en utmaning för mig, säger Gunvor G Ericson till Östnytt.

Inför regeringsbildandet så gick ryktena att Gunvor G Ericson skulle kunna få en ministerpost, men så blev aldrig fallet. Under de senaste veckorna har hon funderat över vad hon skulle göra. Ett alternativ var att gå tillbaka till vården eftersom hon är utbildad sjuksköterska. Bland annat fick hon erbjudande från Norge om att bli sjuksköterska där. Men i helgen fick hon frågan om att bli politiskt sakkunnig och hon tackade ja direkt.

– Jag tvekade inte, det här är något nytt för mig och samtidigt får jag vara med och påverka politiken säger Gunvor G Ericson.

På samordningskansliet arbetar 14 personer. Sju från Socialdemokraterna och sju från Miljöpartiet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.