Foto: Arkivbild/SVT

Hade ett kilo amfetamin i lägenheten

Uppdaterad
Publicerad

Vid husrannsakan på en adress i Eskilstuna hittade polisen bland annat närmare ett kilo amfetamin och hundratals narkotikaklassade tabletter. Nu åtalas två personer för en rad brott.

Narkotikan ska ha hittats hemma hos en kvinna i 20-årsåldern, men det är i huvudsak en 27-årig man som nu åtalas för flera brott, däribland grovt narkotikabrott.

Avsedd för försäljning

Enligt åklagaren ska mannen olovligen ha förvarat cirka 980 gram amfetamin, drygt 100 gram cannabisharts och över 400 olika narkotikaklassade tabletter i kvinnans lägenhet.

Narkotikan ska i vart fall delvis ha köpts i syfte att säljas vidare, enligt åklagaren.

Åtalas för flera brott

Den unga kvinnan åtalas i sin tur för narkotikabrott efter att ha förvarat en något mindre mängd narkotika som, enligt åklagaren, inte var avsedd för eget bruk, i bostaden.

Mannen åtalas dessutom för grov stöld, flera fall av ringa narkotikabrott och för att ha haft en kniv på allmän plats. Stölden ska ha ägt rum i en bostad i Eskilstuna, ur vilken mannen bland annat ska ha tagit plånböcker, mobiltelefon och nycklar från den boende.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.