Skateboardåkarna i Katrineholm har sedan förra året en egen skatepark. Foto: SVT

Ivriga åkare kan sabba skateparken

Uppdaterad
Publicerad

Katrineholms skateboardåkare är ivriga att komma igång med säsongen. Nu varnar kommunen för att hacka bort isen från betongen. Risken är att den kan förstöras.

Suget efter att åka skateboard i Katrineholm är stort. Trots det milda vädret har dock inte vintern släppt sitt grepp om skateparken.

Nu går Katrineholms Skateboardsklubb och Katrineholms kommun ut med en varning, då skateboardåkare har setts försöka hacka bort snö och is från betongen.

När man hackar bort is från banorna är det lätt att man också hackar bort flisor i betongen, vilket är både svårt och dyrt att laga.

– Det är jättekul att alla är så entusiastiska och att intresset för parken är så stort. Dock behöver vi ha lite tålamod så att parken inte blir förstörd. Vi vill att parken ska hålla länge, säger Jenny Skarstedt, avdelningschef Ung kultur och fritid, i ett pressmeddelande.

Katrineholms kommun ser just nu över skyltning, papperkorgar och annat i skateparken inför kommande säsong.

– Vi tror på ännu fler besökare i år och vill givetvis att parken ska vara så attraktiv som möjligt, säger Jenny Skarstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.