Foto: Pontus Stenberg

Kriminell uppgörelse bakom skottlossning i Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att fredagens skottlossning utanför Kullbergska sjukhuset i Katrineholm har kopplingar till en kriminell uppgörelse. Det säger kommissarie Thomas Persson vid Sörmlandspolisens enhet för grova brott till SVT Östnytt.

Det var vid 14-tiden på fredagseftermiddagen som en man i 30-årsåldern blev skjuten i benet utanför Kullbergska sjukhuset. Mannen skador var inte livshotande och han flyttades till Mälarsjukhuset i Eskilstuna för fortsatt vård.

Under helgen har polisen vid flera tillfällen försökt förhöra mannen, som hittills dock inte har velat medverka i utredningen.

– Vi tror oss veta att han mycket väl vet vem som har gjort det här, men han vill själv inte säga någonting, säger Thomas Persson.

”Vapen på drift”

Mannen är känd av polisen sedan tidigare, men inte för någon grövre brottslighet.

Vittnesuppgifter från fredagens skjutning pekar på att skytten försvann från platsen på motorcykel. Någon misstänkt gärningsman är ännu inte gripen.

Polisens utredning går nu vidare med bland annat ytterligare förhör.

– Det är vapen på drift och de vill vi gärna ha tag i, säger Thomas Persson.

Gripen för misshandel

Enligt uppgifter till Katrineholms-Kuriren tros den man som blev skjuten även ha varit inblandad i en grov misshandel i Katrineholm på söndagskvällen.

Han är en av två män som sitter gripna misstänkta för att ha misshandlat en tredje man med en skiftnyckel, skriver tidningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.