Foto: David Hårseth

Andrahandsuthyrning var olaglig

Uppdaterad
Publicerad

Lägenheten i Brandkärr i Nyköping, där två män dog i en explosion, hyrdes olagligt i andra eller möjligtvis tredje hand av de två männen.

– Vi har aldrig tillåtit någon andrahandsuthyrning av den lägenheten, säger Nyköpingshems vd Christer Gustavsson till Östnytt. Det här kände vi inte till, tillägger han.

– Vi brukar upptäcka sånt här, eftersom vi har en kundnära relation till våra hyresgäster. Men det går att lura även oss, säger Christer Gustavsson.

Explosion i Nyköping

Den riktige lägenhetsinnehavaren skrev kontrakt på lägenheten 2013, men Nyköpingshem har valt att lämna ärendet helt till polisen.

– Vi har inte talat med kontraktsinnehavaren, säger Christer Gustavsson. Däremot strider andrahandsuthyrningen mot hyreslagen och är skäl till uppsägning.

Men först ska Nyköpingshem fundera över eventuella skadeståndsanspråk på den som har det riktiga kontraktet och därmed ansvaret för lägenheten, som blev helt förstörd i explosionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Nyköping

Mer i ämnet