Lovisa Burfitt. Foto: Anna-Lena Ahlström

Lovisa Burfitt designar postens nya frimärken

Uppdaterad
Publicerad

Posten ger nu ut frimärken skapade av Lovisa Burfitt – internationellt erkänd modedesigner och illustratör bosatt i Paris, men uppvuxen i Strängnäs.

– Motiven till frimärkena kom väldigt spontant. Jag försökte tänka, vad är en typisk Lovisa-illustration, men i detta fallet skriver hon brev. Och så lekte jag fram illustrationerna, säger Lovisa Burfitt.

– Jag skriver en hel del hälsningar, ofta ”hej-puss-och-kram-jag-tänker-på-dig-kort”. Både handtecknade, oftast med en blomma eller fågel, men också vackra vykort som jag hittat och som får mig att tänka på en viss person. När jag handlar frimärken är jag ganska så petig. Jag vill att de ska säga någonting om platsen jag skickar dem ifrån, säger Lovisa Burfitt.

Den 16 augusti finns frimärkena att köpa hos Posten. Under hösten är Lovisa Burfitt också aktuell med en utställning på Eskilstuna konstmuseum.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.