Foto: SVT

Kvinna misstänkt för mord på spädbarn

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern är skäligen misstänkt för mord alternativt dråp på ett två månader gammalt spädbarn i Nyköping.

Ett spädbarn hittades i dag svårt skadat och utom räddning i ett bostadsområde i Nyköping. Larmet kom till SOS Alarm klockan 10.41. Det är oklart vem som larmade.

Flera polispatruller, ambulanser och räddningstjänsten kom till platsen kort efter larmet och teknisk undersökning och dörrknackning inleddes direkt.

Mamman förd till sjukhus

Vid det döda barnet fann man en kvinna svårt knivskuren. Kvinnan fördes först till Nyköpings lasarett där hon stabiliserades. Sedan transporterades kvinnan till Karolinska sjukhuset för vidare vård.

Hur barnet avlidit har polisen ännu inte kommenterat.

Kvinnan har ännu inte delgivits misstankarna mot henne och hon har heller inte kunnat förhöras av polisen. Brottsrubriceringen skäligen misstänkt är av den lägre graden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.