Ny linje mellan Torshälla och Mälarsjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Utökad trafik mellan Eskilstuna och Örebro på Svealandsbanan och fler avgångar till och från Gnesta på Gnestapendeln mitt på dagen, det väntas när de nya tidtabellerna för sörmlandsresenärerna träder i kraft.

– Det här innebär att det blir fler avgångar men framförallt fler avgångar utan byten, med tåg mellan Eskilstuna och Örebro, säger Oskar Jonsson, chef för strategiskt utveckling på Sörmlands kollektivtrafikmyndighet.

Vidare säger han att det för Gnestapendeln blir utökad trafik mitt på dagen, där de turer som tidigare vänt i Järna fortsättningsvis kommer att köras hela vägen till och från Gnesta.

När det gäller busstrafiken, är det flera förändringar bland annat utökas antalet avgångar på linje 841 mellan Strängnäs och Södertälje, från 11 till 18 avgångar per dag. En ny linje införs också mellan Torshälla och Mälarsjukhuset, med direkt körväg utan att passera Fristadstorget.

– Genom satsningar på utökad och mer direkt kollektivtrafik hoppas vi att fler arbetspendlare ges möjlighet att kunna använda buss och tåg för sin arbetsresa, säger Oskar Jonsson, chef för strategiskt utveckling på Sörmlands kollektivtrafikmyndighet.

De nya tidtabellerna, som träder i kraft den 14 december finns tillgängliga på länstrafikens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.