Foto: Skärmdump

One Direction-kopior i Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

Pojkbandet One Direction har fått en miljonpublik efter debuten 2010. Bland fansen finns nu också Wrong Direction – sex tjejer från Katrineholm som vill inspirera fler att ta efter.

Brukar du söka efter det brittiska pojkbandet One Direction på nätet så hittar du snart också Wrong Direction, sida vid sida med supergruppen.

För plötsligt klickas det som aldrig förr på deras parallellvideo med hitlåten One thing.

– De har väldigt bra låtar och just den här videon tyckte vi passade till oss. Eftersom de är många så kunde vi ta varsin karaktär och spela, säger Julia Nilsson.

De är sex tjejer i årskurs två på estet- och medieprogrammet vid Duveholmsgymnasiet som tillsammans har gjort en exakt kopia av videon, där London blivit utbytt mot Katrineholm.

Nu hoppas tjejerna på en trend – att fler ska anta utmaningen att göra musikvideor i samma stil. För det är mödan värt, menar de.

– Vi är jättenöjda! Vi trodde inte att det skulle bli så här likt, säger Julia Nilsson.

Vad hoppas ni på nu?

– Vi hoppas på att One Direction ska få se den och att det blir så stort som möjligt, säger Ebba Vikström.

Se hela videon HÄR.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.